Wereld Tai Chi Dag Zwolle Yin en Yang in balans

Wereld Tai Chi Dag ZwolleHet Programma 30 april 2022
een greep van de workshop door verschillende leraren
niet alles staat hierop omdat we ruimte willen laten voor spontaniteit
opgave hoeft niet en alle workshops zijn GRATIS

Wereld Tai Chi Dag Zwolle

HOME      

Stichting Gunga Din

Programma

Markt


Workshops

Contact


ErvaringenWat is :              
Tai Chi Chuan  
Chi Kung           
Pushing Hands  
Tai Chi Boksen 
Tai Chi Wapens
  klik hier
Docent Judith van Drooge heeft een Tai Chi school in Zwolle Inner Touch Tai Chi.
Judith is internationaal bekend en draait mee aan de wereldtop als erkend all-round Tai Chi-er. Zij beoefent sinds 1999 Tai Chi Chuan (Yang-stijl) en is rijkserkend leraar martial arts (NOC/NSF). Gediplomeerd door GrootMeester William Chi Cheng Chen (New York) en de Chinese Health Chi Kung Association (Beijing). Docent Judith van Drooge geeft les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Zij doet dit met toewijding en veel plezier en dat straalt zij ook uit in haar lessen. Zij beheerst verschillende technieken Tai Chi Chuan, Chi Kung, Meditatie, Pushing Hands en Wapenvormen.

Judith is organisator van het evenement de Wereld Tai Chi dag in Zwolle.
www.inner-touch.nl
Wereld Tai Chi dag Zwolle Judith van Drooge Inner Touch Tai Chi
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
11:00 - 11:30 uur Tai Chi Chi Kung - warming up - Chinese ochtendgymnastiek. Preventief te werk gaan, een goede warming up is het halve werk. Een variëteit aan bewegingen die het circuleren van energie in het lichaam bevorderen. Voor een gezonde en vitale start!
13:00 - 13:30 uur Tai Chi Kung Fu Waaier  Ervaar de kracht en sierlijkheid van dit wapen binnen de Tai Chi. De Waaier wordt gebruikt als verlengstuk van de Tai Chi bewegingen. Leen waaiers beschikbaar.
WTCD Elders
Foto's

  
   Heb jij zin om hier
   bij te staan in 2022?

    Meld je dan nu aan!
   en laat ons weten
   wat je wilt gaan
   aanbieden.

wereldtaichidag@inner-touch.nl
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt  Pushing Hands
  Wedstrijdregels

 
12:00 - 13:00 uur Global Tai Chi Wave - Demonstraties van Tai Chi Chuan vormen, Tai Chi Kung Fu waaier vorm en andere wapens gebruikt bij Tai Chi samen sparren, pushing hands of sticky hands genoemd
Mirke de Kruijf uit Zwolle is sinds 2013 leerling van Judith van Drooge bij
Inner Touch Tai Chi. www.inner-touch.nl
Al snel volgde ze naast de Tai Chi handvorm ook andere lessen in pushing hands, Chi Kung, waaier en stok. Daarnaast beoefent ze ook zwaard en sabel. “Elke vorm, al dan niet met wapen, vraagt een andere focus. Juist deze diversiteit zorgt voor een mooie aanvulling en verdieping in mijn vorm en training.”
Gemiddeld traint Mirke zo’n 8 uur per week, daarnaast assisteert ze op regelmatige basis in de lessen. Na de opleiding Leraar Martial Arts te hebben afgerond geeft ze ook les aan eigen groepen.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
terug naar boven
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
13:00 - 13:30 uur  Helende klanken en vijf elementen
Een eeuwenoude manier om de gezondheid te verbeteren is het gebruiken van de zogenaamde ‘helende klanken’. Daarbij gaan we uit van de 5
elementen : water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element heeft een eigen klank en werkt in op de bijbehorende organen en meridianen in het
lichaam. Behalve de 5 klanken voor de elementen, wordt als zesde klank de driewarmer nog toegevoegd, zodat er totaal zes helende klanken
gebruikt worden.
De zes helende klanken activeren het parasympatisch zenuwstelsel, mede ook door de verlengde langzame uitademing. Het verlaagt de
ontstekingswaarden in het bloed en wordt in China vaak gebruikt bij diverse behandelingen, zowel psychisch als fysiek.
We gebruiken een fijne 5 elementen flow oefening, waarbij de helende klank te horen is in de uitademing. Bijvoorbeeld in de beweging van het
element vuur opent de hartmeridiaan door de handen en armen naar buiten te draaien ( zoals in dame aan het weefgetouw uit de Tai Chi ) en de
klank Haaa fluisterend te maken.
Eerke Sijsling is sinds 1987 bezig met beoefenen van Tai chi en Qi Gong, uiteindelijk  in 2017 via de Tai Chi Tao opleiding van Ted Duijvestijn met veel plezier les gaan geven in Lelystad.
Momenteel is hij tweedejaars bij de BOCAM opleiding in Tilburg voor Tai Chi trainer en volgt ook workshops  bij Judith van Drooge. Tai Chi en Qi Gong is voor hem een doorlopend en boeiend  leerproces waarin je je telkens weer meer ontwikkeld. www.taichitaolelystad.nl
13:30 - 14:00 uur Tai Chi met vertaalslag naar het dagelijks leven. Praktische praktijk gerichte beleving voor dagelijkse handelingen. Tai Chi is een natuurlijke manier van bewegen.
Karel Meijer is een enthousiaste docent, zijn motto: “ leer oud Chinees denken en ga met je tijd mee”. Karel is in 1999 met Tai Chi Chuan (Taijiquan) begonnen. Hij heeft van diverse leraren les gehad o.a. Julian Webber, Pan Houcheng, Shuidao Qucheng en Scott Rodell. Karel beoefent zowel de Chen stijl als de Yangstijl Tai Chi Chuan. Daarnaast traint hij ook dagelijks Qigong (het leren omgaan met Qi) en wekelijks Systema (Russische krijgskunst) . Op dit moment is hij leerling van Roel Jansen van de school van de kraanvogel.
www.be-chi.nl
11:30 - 12:00 uur  Dao-yin in de acht brokaten
In deze workshop leren we hoe de meridianen gestrekt kunnen worden ( Dao Yin), we gebruiken hiervoor een aantal  simpele oefeningen uit de acht brokaten serie. Dit klinkt moeilijk maar dat is het niet. Je hoeft niet ervaren met Tai Chi te zijn om direct het effect van deze eenvoudige oefeningen te voelen.
12:30 - 13:00 uur  kennismaking Taoïstische Qigong “stilte in jezelf.” 
Aan de hand van simpele bewegingen behandelen we enkele basis principes van Tai Chi zoals stilte in beweging en rond op recht. Voorkennis is niet vereist wel een open geest. Toepasbaar in elke vorm van Tai Chi.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag op zaterdag 30 april 2022 van 11 tot 15 uur.
In het Park de Wezenlanden, vlak achter het provinciehuis, in Zwolle.
Maar.... WAAR JE OOK BENT OP DEZE PLANEET DOE MEE, TUNE IN, LOGIN VANUIT JE HART.

Fijn samen in de buitenlucht Tai Chi en Chi Kung.
Wij creëren een workshop veld voor de inspiratie en de uitwisseling. Daarnaast is er een demonstratie veld, waar ook vrij geoefend kan worden en natuurlijk samen sparren, pushing hands of ook wel sticky hands genoemd.
Heb je zin om een workshop of demonstratie te komen geven, voel je welkom.
Heb je ideeën, laat je horen. Er is ruimte voor iedere inbreng. Het park is groot genoeg.

Vanuit spontaniteit maken we er samen een mooie en afwisselende dag van.
Nieuwsgierig geworden? Benieuwd wat Tai Chi en Chi Kung is? Laat je verrassen en doe mee met de workshops/lessen. Gratis kennismaking met de diversiteit van deze bewegingsleer.
Cesar Gonzalez een oude bekende van de Wereld Tai Chi dag
Cesar Gonzalez een oude bekende van de Wereld Tai Chi dag hij heeft onder andere les gegeven in 2014 en 2015 met Wudan Mountain Qigong. Hij geeft Tai Chi les in Steenwijk. Wij worden verblijd met zijn aanwezigheid.
www.yongsheng.nl
Jan Verhoef de foto is van de Tao Chi Kung klas met Ma Jiangbao. Jan is
de derde van rechts in wit shirt. wikipedia.org/wiki/Ma_Jiang_Bao Jan komt
uit Vollenhove en is een oud gediende in de Tai Chi en zet zich nog steeds
in om sporten voor ouderen onder de aandacht te brengen. Hij is zeer
toegankelijk en beantwoord graag al je vragen over Tai Chi. Hij komt een
demonstratie geven van de lange vorm Wu stijl, daarnaast zal hij zijn sabel
en lans meenemen. En één van zijn leerlingen zal een demonstratie van de
lans vorm laten zien.
Jan Verhoef de foto is van de Tao Chi Kung klas met Ma Jiangbao
Lezing Het Kennis Boek - Energie uit een boek om 11:00 uur en om 13:30 uur
Je bent van harte welkom om meer te horen over Het Kennis Boek. 
Dit is een boek voor iedereen en het wordt over de hele wereld gelezen. Haar doel is Universele Vereniging van de hele mensheid. De stap die we nu moeten gaan zetten. Het vraagt van ons om ego en dualiteitsbewustzijn naar Universeel Bewustzijn te gaan. Weten dat alles één is en verbonden. Hieruit ontstaat werkelijke duurzame vrede en eenheid.

Het Kennis Boek is een gidsboek in een chaotische periode van transformatie naar een compleet nieuwe, zeer mooie tijd, de Gouden Tijd genoemd. Doormiddel van nieuwe informatie ontvangen vanuit Kosmische bronnen samen met een nieuwe energiefrequentie op het boek, krijgen we tools aangereikt om de grote veranderingen in de wereld en in onze persoonlijke levens te kunnen begrijpen en er in rust en vertrouwen in mee te kunnen groeien.

Deze energie heet Omega-energie. Het is momenteel de hoogste positieve energie op aarde. Het activeert een diep zuiveringsproces, ontsluiert ons bewustzijn en versterkt onze cellen. Samen met nieuwe kennis stelt het ons in staat ons evolutieproces tot ons ware zuivere mens-zijn, beschikkend over ons volledige potentieel, af te kunnen ronden. Elke lezer op zijn eigen unieke wijze en tempo.

Er zijn op dit moment veel mensen op aarde die min of meer op dit punt staan en/of die een bijdrage komen leveren aan het helpen van de mensheid als collectief op dit pad. Je weet dit niet altijd van jezelf. Voel je dat er iets in dit verhaal bij jou resoneert of dat je nieuwsgierig bent, kom vooral langs om meer te horen. 
Je kunt je ook inschrijven om 3 hoofdstukken (gratis) te ontvangen. 
Ik hoop je te ontmoeten. Corina de Goede, Het Kennis Boek.