Wereld Tai Chi Dag ZwolleHet Programma van 2020 welke nog moet geschieden.
workshop omschrijving en introductie leraren

Wereld Tai Chi Dag Zwolle

HOME      

Stichting Gunga Din

Loterij 2021

Markt


Workshops

Contact


ErvaringenWat is :              
Tai Chi Chuan  
Chi Kung           
Pushing Hands  
Tai Chi Boksen 
Tai Chi Wapens
  klik hier
Docent Judith van Drooge heeft een Tai Chi school in Zwolle Inner Touch Tai Chi.
Judith is internationaal bekend en draait mee aan de wereldtop als erkend all-round Tai Chi-er. Zij beoefent sinds 1999 Tai Chi Chuan (Yang-stijl) en is rijkserkend leraar martial arts (NOC/NSF). Gediplomeerd door GrootMeester William Chi Cheng Chen (New York) en de Chinese Health Chi Kung Association (Beijing). Docent Judith van Drooge geeft les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Zij doet dit met toewijding en veel plezier en dat straalt zij ook uit in haar lessen. Zij beheerst verschillende technieken Tai Chi Chuan, Chi Kung, Meditatie, Pushing Hands en Wapenvormen.

Judith is organisator van het evenement de Wereld Tai Chi dag in Zwolle.
www.inner-touch.nl
Wereld Tai Chi dag Zwolle Judith van Drooge Inner Touch Tai Chi
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
10:00 uur gezamenlijke start - warming up - Chinese ochtendgymnastiek. Preventief te werk gaan, een goede warming up is het halve werk. Een variëteit aan bewegingen die het circuleren van energie in het lichaam bevorderen. Voor een gezonde en vitale start!
uur Tai Chi Waaier  Ervaar de kracht en sierlijkheid van dit wapen binnen de Tai Chi. De Waaier wordt gebruikt als verlengstuk van de Tai Chi bewegingen.
WTCD Elders
Foto's

  
   Heb jij zin om hier
   bij te staan in 2022?

    Meld je dan nu aan!
   en laat ons weten
   wat je wilt gaan
   aanbieden.

wereldtaichidag@inner-touch.nl
15:30 uur gezamenlijke afsluiting - 18 Tai Chi Chi Kung bewegingen.
Een gemakkelijk te volgen reeks houdingen / bewegingen die vloeiend en geconcentreerd doorlopen worden. Het reflecteert het oneindige ritme van Yin en Yang. Door herhaling en verandering van focus ontwikkel je een diepere ontspanning en innerlijke kracht. Deze resoneert door als een golf van positieve energie over de aarde.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt  Pushing Hands
  Wedstrijdregels

 
12:00 uur Global Tai Chi Wave gezamenlijke oefeningen met de Tai Chi Bal.
Onder begeleiding van Wang Ning kalligraferen met penseel en inkt.
Mirke de Kruijf uit Zwolle is sinds 2013 leerling van Judith van Drooge bij
Inner Touch Tai Chi. www.inner-touch.nl
Al snel volgde ze naast de Tai Chi handvorm ook andere lessen in pushing hands, Chi Kung, waaier en stok. Daarnaast beoefent ze ook zwaard en sabel. “Elke vorm, al dan niet met wapen, vraagt een andere focus. Juist deze diversiteit zorgt voor een mooie aanvulling en verdieping in mijn vorm en training.”
Gemiddeld traint Mirke zo’n 8 uur per week, daarnaast assisteert ze op regelmatige basis in de lessen. Na de opleiding Leraar Martial Arts te hebben afgerond geeft ze ook les aan eigen groepen.
uur Ouder & kind Tai Chi
Ouders en kinderen samen laten bewegen dit bevorderd een positieve ervaring. Zo creëer je verbinding tussen ouder en kind dit versterkt de onderlinge relatie, aandacht hebben voor elkaar en het samenwerken. Je leert elkaars talenten te ontdekken, maar ook elkaar helpen bij de verschillende houdingen. Samen ontspannen en vooral veel plezier maken!
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
terug naar boven
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
uur &  uur  Workshop in het teken van de lente ( element hout )
In de traditionele chinese geneeskunde zijn de vijf elementen (Wu Xing ) de basis energieën die je terug ziet komen in allerlei facetten van de natuur en het menselijk bestaan. Water,hout,vuur,aarde en metaal corresponderen bijvoorbeeld met de organen in ons lichaam, maar ook met de seizoenen en ontwikkelingsfasen in de natuur. Disbalans en blokkades ontstaan doordat we ons soms afwenden van de natuurlijke ontwikkeling. We zoeken dan weer harmonie met de natuur ( Tao ) door meer in overeenstemming te leven met onder andere de vijf elementen.

Tijdens deze workshop zoeken we balans door toegespitste Chinese gezondheidsoefeningen ( Qi gong ) in het teken van element hout, aangeboden door Eerke Sijsling ( docent Tai Chi Tao Lelystad ). Na afloop drinken we een kopje kruidenthee verzorgd door Jolanda Sijsling ( herboriste in opleiding ), zij zal ook wat vertellen over het gebruik van kruiden en voeding in dit jaargetijde. Ook is het mogelijk om deze thee en enkele andere kruidenproducten aan te schaffen tijdens deze dag.
Eerke Sijsling is sinds 1987 bezig met beoefenen van Tai chi en Qi Gong, uiteindelijk  in 2017 via de Tai Chi Tao opleiding van Ted Duijvestijn met veel plezier les gaan geven in Lelystad.
Momenteel is hij tweedejaars bij de BOCAM opleiding in Tilburg voor Tai Chi trainer en volgt ook workshops  bij Judith van Drooge. Tai Chi en Qi Gong is voor hem een doorlopend en boeiend  leerproces waarin je je telkens weer meer ontwikkeld. www.taichitaolelystad.nl
Yvonne Mulder uit Hoogezand, werkzaam bij een buitenschoolse opvang.
Hierdoor heb ik veel kennis op het gebied van pedagogische kwaliteiten en
omgang met kinderen & ouders. Improvisatie en inspelen op de individuele
behoefte staat centraal + sport en ontspanning. Sinds 2011 ook actief als
Mindful-kinderyoga docent en specialisatie o.a.: stress en
slaapmanagement. Naast Pedagogisch medewerkster en Tai Chi Tao/
Qigong docent geef ik ook Tai Chi lessen in provincie Groningen. De lessen
die ik geef hebben een rustige en sportieve uitstraling.
Vind rust en zelfvertrouwen!
FBpagina: Tinkerbellontspanning
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
uur Pushing Hands voor beginners: het samen bewegen en in samenspel elkaar laten bewegen.
We oefenen op een verhoogt vlak (stepbankjes) voor het ontwikkelen van gevoel voor balans.
Laura Stone is sinds 1972 jaar actief als T’ai Chi Ch’uan beoefenaar, leraar en organisator. Zij is gefascineerd door het zachte geaarde contact, het vloeiend bewegen en het creëren van de ruimte. Meditatie, pianospel, Chinese kalligrafie en persoonlijke ontwikkeling kleuren haar persoonlijke manier van lesgeven. In 1986 heeft ze haar diploma van William C. C. Chen ontvangen. Meer info over haar school in Deventer en haar levensloop vind je op www.thestudiotaichi.nl
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
uur zacht contact verbinding
Tijdens deze workshop gaan we zacht, volledig contact onderzoeken. Wij passen dit toe op één ontwortelingstechniek uit de push hands. Dit om de moeiteloze kracht en de vreugde van het samenspel te kunnen ervaren. Iedereen is welkom.

uur Tai Chi zwaard

Een lichtvoetig introductie in de kunst van het zwaard. Geen ervaring nodig. Als je je eigen Chinese oefenzwaard hebt, neem dit mee.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
uur Tai Chi Tao / Qigong
Tai Chi Tao is gebaseerd op de 5 Elementenleer, het kent de volgende elementen: o.a. Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Deze elementen zijn gekoppeld aan de seizoenen en stimuleert de werking van de organen & meridianen vb.: longmeridiaan. Tijdens deze workshop leer je op een eenvoudige manier bewegen en ontspannen je ervaart rust, concentratie en het werkt gezondheid bevorderend. De specifieke bewegingsvorm is bevorderlijk voor de energie toevoer, de ademhaling en de bloedcirculatie. Tai Chi Tao - Qigong is geschikt voor iedereen!
Karel Meijer is een enthousiaste docent, zijn motto: “ leer oud Chinees denken en ga met je tijd mee”. Karel is in 1999 met Tai Chi Chuan (Taijiquan) begonnen. Hij heeft van diverse leraren les gehad o.a. Julian Webber, Pan Houcheng, Shuidao Qucheng en Scott Rodell. Karel beoefent zowel de Chen stijl als de Yangstijl Tai Chi Chuan. Daarnaast traint hij ook dagelijks Qigong (het leren omgaan met Qi) en wekelijks Systema (Russische krijgskunst) . Op dit moment is hij leerling van Roel Jansen van de school van de kraanvogel.
uur  Dao-yin in de acht brokaten
In deze workshop leren we hoe de meridianen gestrekt kunnen worden ( Dao Yin), we gebruiken hiervoor een aantal  simpele oefeningen uit de acht brokaten serie. Dit klinkt moeilijk maar dat is het niet. Je hoeft niet ervaren met Tai Chi te zijn om direct het effect van deze eenvoudige oefeningen te voelen.
uur  De essentie van Tai Chi Chuan introductie
Aan de hand van simpele bewegingen behandelen we enkele basis principes van Tai Chi zoals stilte in beweging en rond op recht. Voorkennis is niet vereist wel een open geest. Toepasbaar in elke vorm van Tai Chi.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
Wereld Tai Chi Dag Zwolle gratis Tai Chi Workshops, Demonstratie, Markt
uur  Heartdance for you
Voel via meditatie en dans de ruimte in je hart, het nodigt je uit tot vreugdevolle verstilling en innerlijke vrede. Door zachtheid en vertragen raakt je systeem langzaam uit de verkramping en ontstaat verlichting. Voel je levenskracht, in hart en buik verbonden van moment tot moment. Het lichaam beweegt vanZelf op de adem van het bestaan. Ervaar het oplossen van jezelf en dans in eenheid met wat is. 
In Heartdance for you leer je met meditatie en dans  gewaar te zijn van de sensaties van het lichaam en je gedachten.
Ester Bitter www.spiritofeden.nl
Er hoeft niets te veranderen om te zijn wie je bent.

Geniet van de levensenergie en ervaar de kracht in jezelf om alles wat zich aandient te laten zijn zonder het weg te duwen. Door gewaarzijn kun je de ware aard ervan ontdekken. Dans met al je imperfecties, je zogenaamde tekortkomingen en je ongemakken.

Laat de energie stromen en ontdek vrijheid en de onvoorwaardelijke liefde die je nooit heeft verlaten. 
Welkom in Heartdance for You.
Maaike Gerritsen. Ik houd mijn hele leven al zielsveel van muziek. Van mijn buurman, die violist was, kreeg ik op mijn 12e vioolles en dat beviel zo goed dat ik op mijn 18e naar het conservatorium in Zwolle ging. Vanaf mijn 25e leef ik van en met de viool: ik geef les en speel in allerlei ensembles. Via vrije improvisatie kwam bij mij een muzikale, therapeutische en spirituele zoektocht op gang die mij op het pad van stembevrijding bracht. Op dit moment ben ik actief als stembevrijder en violist. Ik zoek waar mogelijk raakvlakken,verbindingen en nieuwe wegen die mezelf en anderen inspireren. Zo leid ik een Natuurkoor waarin bestaande liedjes en mantra’s  overgaan in vrije klanken en improvisatie met trommels…  Voor meer info over mij: www.maaikegerritsen.nl
uur Stembevrijding
Stembevrijding is een eenvoudige weg naar meer vrijheid en verbinding. In deze workshop openen we ons lichaam als kanaal voor klank. Door middel van bewegingen en klanken ga je je helemaal thuis voelen in je lichaam en op de plek waar je staat. En dan als groep samen over het veld klinken is een krachtige en magische belevenis!
WAAR JE OOK BENT OP DEZE PLANEET DOE MEE, TUNE IN, LOGIN VANUIT JE HART.
Een open uitnodiging aan iedereen.

Elke laatste zaterdag van april doen mensen over de hele wereld Tai Chi, voor het helen van de aarde, het verhogen van haar trilling en voor vrede onder de mensen.
One world … one breath ... is het motto.
We roepen iedereen op om deze dag Tai Chi te doen, in een vredige mindset te zijn.
* Tai Chi, Qigong.
* Meditatief wandelen, deel je glimlach, een gevoel van ‘Still Together’.
* Een vredige heartbeat, die van de aarde en die van jou, voel het ritme, resoneer mee met de ‘Drumcircle’.

Wereld Tai Chi Dag op zaterdag 30 april 2022 van 11 tot 15 uur.
Een spontaan en natuurlijk gebeuren.
In het Park de Wezenlanden, achter het provinciehuis, in Zwolle.
Jij bent ook van harte welkom, het park is groot genoeg.
Maar.... WAAR JE OOK BENT OP DEZE PLANEET DOE MEE, TUNE IN, LOGIN VANUIT JE HART.

Waarom Tai Chi en wat is het eigenlijk? Het afgelopen jaar is er veel veranderd. Voor heel veel mensen heeft afgelopen jaar veel druk, stress en zorgen gegeven. De vraag naar rust in het hoofd, beweging van het lichaam en balans is enorm toegenomen. Hoe kun je gehoor geven aan deze vragen.

Tai Chi is een Chinese bewegingskunst die zijn oorsprong vindt als zelfverdedigingskunst. Het (imago) is misschien een beetje zweverig, maar toch heeft Tai Chi een aantal bijzondere gezondheidsbevorderende eigenschappen die het tot een zéér bevorderende workout maken voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Balans tussen het geestelijke en lichamelijke staat centraal. Het is bewezen dat het beoefenen van Tai Chi meerdere voordelen heeft op diverse vlakken zoals:
* het toenemen van je (levens)energie * het ontspannen van je hoofd * je lichaam wordt sterker
* je hersenen werken beter en je immuunsysteem wordt versterkt. Onderzoek heeft aangetoond dat je hartslag daalt terwijl je Tai Chi doet. Tai Chi is een uitstekende manier om je ademhalingssysteem en je cardiovasculaire systeem te versterken. Tai Chi combineert dynamische en statische beweging.