Wereld Tai Chi Dag Zwolle Yin en Yang in balans


Wereld Tai Chi Dag Zwolle

Stichting Gunga Din de Waterdrager
Laat mensen stromen!
kvk 41020075
rekeningnummer NL81ABNA0581682009
Stichting Gunga Din de waterdrager zet zich in voor de Wereld Tai Chi Dag Zwolle vanuit de visie dat Tai Chi een uiterst

belangrijk element is binnen de ecosfeer van de aarde. Zowel in materiële (stoffelijke) zin, het lichamelijke, als in de meer

filosofisch / esoterische, immateriële zin, de geest. Stichting Gunga Din de waterdrager draagt bij aan een betere, leefbare wereld.


De stichting richt zich op activiteiten die bijdragen aan de optimalisering van het ecosysteem op de Aarde.

De zuivering van de ecosfeer en haar elementen.

Wil je sponsor worden van Stichting Gunga Din?
... zodat we ons kunnen inzetten voor dit jaarlijkse project.
Maak dan maandelijks, per kwartaal
of éénmalig een overboeking naar
reknr.NL81ABNA0 58.16.82.009 .

Wereld Tai Chi Dag Zwolle

De Wereld Tai Chi Dag (WTCD) in Zwolle is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en kent een uitgebreid programma. We vieren WTCD in het evenementen park ‘de Weezenlanden’. Van 10.00 tot 16.00 uur wisselen demonstraties en workshops elkaar elk half uur af.

Ook jij bent van harte uitgenodigd te komen en er met elkaar weer iets gezelligs van te maken. Je bent welkom als gast maar ook als leraar. Of wil je een demonstratie geven, heb je zin om als vrijwilliger de boel actief in banen te leiden, wil je op de markt je spulletjes en producten verkopen die verwant zijn met martial arts, Chinese kruidenleer en dergelijke?

Meld je dan tijdig aan zodat we je in kunnen plannen en ieder tot zijn recht kan komen. Suggesties voor programma en bijdragen zijn uiterst welkom!

Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Judith van Drooge


William Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Judith vanDrooge
  HOME      
Stichting Gunga Din de Waterdrager. Deze stichting is door de fiscus aangemerkt als een Culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling).  Dat maakt uw gift aan de fiscaal aantrekkelijk.
U kunt er hier meer over lezen.
Hartelijk dankt voor je steun,
gungadindewaterdrager.weebly.com

De Clownskus. 8 ervaren clowns en muzikanten van
“de ClownsKus” hebben een voorstelling in elkaar gezet voor mensen die wel iets extra’s verdienen. Even lachen, je verwonderen of verbazen, waarbij het contact en plezier centraal staat.

De doelgroep varieert van asielzoekers, de dementerende medemens, verstandelijk gehandicapten, kinderen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen, tot aan….U zegt het maar. Als u vindt dat uw cliënten dit verdienen, dan wij komen graag langs! Wij stemmen ons spel af op de doelgroep en zijn daarom breed inzetbaar. Heeft u liever 1 op 1 contact voor de cliënten dan kan dit ook.
In overleg is er veel mogelijk. clownskus

Wereld Tai Chi Dag 29 april 2017 @Zwolle.
Wij hadden super geluk met het weer en super geluk met alle hulp en lieve mensen om ons heen. Dankbaar!

De kwaliteit van de workshops was hoog dit jaar. Er is veel geleerd en kennis uitgewisseld en overgebracht door de leraren. Waardoor er interessante nieuwe lessen ontstonden de weken erna. Ik merkte dat de leerlingen gerichter vragen konden stellen over gewone basis bewegingen als wek de chi en duw recht voor maar ook over ontspanning en focus. Geweldig om mee te maken hoe iedereen groeit en het evenement WTCD ook. Dit jaar was ons 15 jarige jubileum. We hadden feestelijke vlaggen gemaakt ter aankleding. We deden voor de 2de maal mee aan de wereldwijde livestream opgezet vanuit Amerika en de beelden waren live te zien in onze relax-tent. Zo kon je dus ook eens zien wat er elders in de wereld gebeurde op het gebied van Tai Chi. Deze livestream "24hours of World Peace" beelden zijn terug te zien en staan op onze facebook pagina Wereld Tai Chi Dag. https://www.facebook.com/WereldTaiChiDag/

Speciaal voor dit jubileum jaar heeft Hans Lauxen ervoor gezorgd dat we Zwaard snijden "Test Cutting" konden doen. Op een afgezet stuk veld konden deelnemers onder professionele begeleiding van Hans het zwaard snijden uitproberen. Het komt heel precies om een petfles gevuld met water gebalanceerd op een paal door te snijden. Ook bracht hij weer zijn indrukwekkende lange speren mee waarbij je zonder kennis van interne kracht weinig mee kunt. Ja je spieren verrekken dan.

Job Koesoemobroto had een Pijl en Boog schiet veld uitgezet en heeft het jaar van de Chinese Zodiac de Haan eer aan gedaan met Xing Yi de Kip zo hoorde je luidkeels het kukeleku door het achtergrond Tai Chi muziekje dat speelde. Terwijl Mark van den Berg bezig was met Tai Chi waaier en Pim van den Broek een workshop Pushing Hands gaf. Later gaven Mark en Pim nog een bijzondere demonstratie waarbij ze dezelfde vorm liepen met verschillende wapens Stok en Zwaard, mooi om te zien.

Wat ook mooi was om te zien was de Biospirals Method uitgevoerd door Gillian Reid. Zij kwam helemaal uit Venetië om in Zwolle de Wereld Tai Chi dag te vieren. Vaker ben ik naar Venetë geweest om daar workshops te geven en nu kwam ze hier, wat een eer. Super enthousiast was een ieder die haar workshops heeft gevolgd over de spiralende waterachtige bewegingen ontwikkeld door Franco Mescola.

Ook was onze vriend uit Frankfurt Wang Ning er weer met zijn Kalligrafie kunst. Ter plekke en op bestelling maakt hij op een ambachtelijke manier stempels uit steen, zegelsnijder, echt een ware kunst. Tijdens zijn workshop kon je enkele Chinese tekens leren schrijven, op een zen manier, met een kwast aan een stok en water op de weg, het is zo weer weg. Tijdens de "Global Tai Chi Wave", waarneer wij als traditie met kleurrijke Tai Chi bal(lonnen) oefenen om de positieve energie voor de wereld door te geven, heeft hij een verhaal gekalligrafeerd over getallen en de beweging van het leven. Beginnend bij 1 de reinheid, pure aanwezigheid. 2 helder kijken, en zo door het leven met zijn conflicten, elementen, richtingen, beweging en stagnaties, om het midden te vinden tot 10 waar de prachtige dingen opnieuw beginnen.

Na de Wave begonnen mijn leerlingen een flash mob en brachten ze allen 1 bloem als blijk van dankbaarheid en respect voor al het werk om al 15 jaar de WTCD te organiseren en de fijne wekelijkse Tai Chi momenten (23 groepen per week). Een momentje van ontroering daarna ging er geloof ik iets mis met mijn programma :) haha, snel de draad weer opgepakt. Regelmatig hoorde ik iemand zeggen ik wou al lang naar huis maar het is zo gezellig en er is zo veel te doen, en de kinderen vermaken zich dus we zijn er nu nog steeds. De trend waar in de ochtend iedereen braaf meedeed met de workshops waren er in de middag meer mensen die gingen rond kijken en zich lieten masseren bij het Rebalance platform, iets gingen drinken bij 't Konkeltje, die verse koffie en meer dan 40 soorten thee heeft. Wat gingen eten bij Foekjes Eko caravan waarvan de geuren je trokken en in een real time hout gestoken oven pizza bakte. Men kroop in de huid van een sumoworstelaar en scherpte hun reactievermogen met het stok vangspel. Ook de prachtige reuze zeepbellen vlogen weer over het veld. Echt alle zintuigen kwamen aan hun trekken.

Elk jaar vragen wij een vrijwillige bijdragen om dit evenement mogelijk te kunnen maken. Je kunt een bedrag overmaken op NL81ABNA058.16.82.009 t.n.v. Stichting Gunga Din de Waterdrager of in de collecte bus stoppen welke aanwezig is en rond gaat tijdens het festival. Geluk gelukkig komen we dit jaar weer goed uit de verf waardoor we volgend jaar weer goed voor de dag kunnen komen. Zaterdag 28 april 2018 Wereld Tai Chi dag Zwolle om alvast te noteren. Wil jij volgend jaar mee doen? Een workshop/ demonstratie geven, op de markt staan of als vrijwilliger actief zijn meldt je dan bij judith@wereldtaichidag.nl.

Alle vrijwilligers, sponsoren en leraren wil ik nog eens op het hart drukken dat het belang van jullie inzet de hemel in geprezen dient te worden. Ik ben jullie ontzettend dankbaar en jullie onbaatzuchtige bijdrage wordt heel erg gewaardeerd.
Mark van den Berg, Gillian Reid, Hans Lauxen, Pim van den Broek, Job Koesoemobroto, Margot 't Hart, Saskia van Noort, Wang Ning, Mirke de Kruijf, Niek Barto, Joey Eillebrecht, Matthias Chaminda, Esmiralda Rietberg, Corina de Goede, Paul Oosterwijk, Dick Tulen, Rebalancers, Loes Goorhuis, Karen Coppes, Joop Teggelove, Foekje Vellema, Niek van de Sprong, Marion Vos, Rick Strik, Ido Stoter, Harry van Vilsteren, David-Dorian Ross, Anne Hering, Xandra Lipzig, Ina Beuving, Jan Staveneiter, Steven Stoffer, Harold Bousema, Tonnie van Groningen, Caroline van Dishoeck, Herma Zomer, Marjolijn Remmerswaal, Bas Mosterd, Johan Wildschut, Ate Peeringa , Herman, Corien Haar, Jan Peter Laribi, Edward Fokkelman, Thea Wibier, Willie Wendt, Pieter de Jong, Jennie Ganzeboer, Carla Simon, Ilse Gerritsen, Wilma Verhoeven, Eefje Olsder, Roelie ten Broeke, Diny Waanders, Jennie Agteres, Ruud van Kruijssen, Elie Heiwegen, Marlies Tjallingii, Hanny de Goede, Trudy van Dongen, Rob Simmers, Arianne Houweling, Hanneke Garvelink, Sabine van Drooge, Lieve Gulikers, Hilde Walch, Miny Huijsmans, Gerda Hooghordel, Joke Butot, .

Ter afsluiting kun je genieten van dit filmpje review van de dag : https://youtu.be/olh-UUOLTh0
Met genoegen, groeten Judith van Drooge